Satoshi Nakamoto heeft Len Blavatnik en He Xiangjian overtroffen

Satoshi wordt 33e rijkste persoon ter wereld op de 12e verjaardag van Bitcoin

Satoshi Nakamoto heeft de invloeden van Sheldon Adelson, He Xiangjian en Len Blavatnik overtroffen om de 33ste rijkste persoon ter wereld te worden op de 12de verjaardag van Bitcoin, zijn wereldveranderende creatie.

In juli 2020 schatte Whale Alert dat hij erin geslaagd was om 1.125.150 BTC te ontginnen voordat hij de gemeenschap voorgoed verliet, meer dan tien jaar geleden.

Ervan uitgaande dat Satoshi nog steeds leeft, zou hij een Bitcoin Pro netto waarde van 39,15 miljard dollar hebben als hij al zijn ontgonnen munten zou houden.

Eerder vandaag steeg Bitcoin naar een nieuwe recordhoogte van $34.800 en overtrof daarmee de marktkapitalisatie van de Chinese e-commerce-gigant Alibaba.

Helaas zijn pseudonieme mensen niet toegestaan op populaire rijke lijsten die zijn samengesteld door populaire financiële tijdschriften. Messari’s Ryan Watkins schrijft dat Satoshi niet wordt gezien als een symbool in plaats van als een persoon.

Het Bitcoin-netwerk begon zijn bestaan op 3 januari 2009, toen het allereerste Bitcoin-blok met 50 munten door Satoshi werd gedolven.

Vorige maand overtrof Bitcoin 600 miljoen transacties, wat een belangrijke adoptiemijlpaal is. De allereerste Bitcoin-transactie vond plaats tussen Satoshi en cypherpunk-legende Hal Finney op 12 januari 2009, minder dan een week nadat het eerste Bitcoin-blok werd gedolven.

Zoals opgemerkt door cryptocurrency evangelist Andreas Antonopoulos, heeft de creatie van ’s werelds eerste cryptocurrency het mogelijk gemaakt om geld en staat te scheiden:

De wereld is voor altijd veranderd. De scheiding van geld en staat werd een reële mogelijkheid voor miljoenen, miljarden. Bedankt, Satoshi, Hal Finney, en alle andere vroegste bitcoin-experimenters.

Jack Dorsey, de CEO van Twitter en Square, wenste Bitcoin ook een gelukkige verjaardag.
Gerelateerde Elon Musk reageert op Michael Saylor’s Call to Convert Tesla’s Balance Sheet Into Bitcoin

Nog een Bitcoin-miljardair

Intussen heeft durfkapitaalverstrekker Tim Draper zich bij de exclusieve lijst van Bitcoin-miljardairs gevoegd, aldus Pete Rizzo van Kraken.

Onlangs herhaalde Draper zijn voorspelling dat Bitcoin eind 2020 250.000 dollar zou kunnen bereiken.

Op dit moment zou Satoshi de rijkste persoon ter wereld zijn.