Willy Woo: Kwart vier zal vrij vriendelijk zijn voor Bitcoin

Volgens de laatste grafieken en inzichten van crypto-deskundigen en -analisten zal het vierde kwartaal van dit jaar vrij vriendelijk zijn voor bitcoin.

Zullen deze laatste maanden goed zijn voor Bitcoin?

In het verleden is het vierde kwartaal altijd een belangrijke bepalende factor geweest voor de prijsontwikkeling van bitcoin in de komende maanden. In 2016 zagen we voor het eerst in ongeveer drie jaar dat bitcoin de $1.000 bereik bereikte. Niet sinds 2013 is het gelukt om een dergelijk doel te bereiken. Dit zette de weg vrij voor de massale koersrally van de munt die in heel 2017 heeft geduurd.

Zoals we ons allemaal herinneren, raakte de munt zijn all-time high van bijna $20.000 per eenheid. Het raakte dit aantal tijdens het kerstseizoen van dat jaar, waardoor alle crypto-liefhebbers het grootste cadeau kregen waar ze op konden hopen. Echter, 2018 nam een vervelende wending en zag de asset een zware bearish fase ingaan die een groot deel van het jaar duurde.

Toen het vierde kwartaal aankwam, nam de bitcoin een super vervelende val en viel hij van de 6.000 dollar – waar hij het grootste deel van de zomer had doorgebracht – in het midden van de 3.000 dollar bereik. Het duurde allemaal gedurende de resterende maanden van 2018 en ongeveer vier maanden in 2019.

Nu we de laatste drie maanden van 2020 zijn ingegaan, beweren veel sites en bronnen dat de bitcoin zich in een „koopzone“ bevindt. Data analytics firma Glass Node, bijvoorbeeld, beweert dat bitcoin zijn grootste koopzone heeft geraakt sinds begin maart, toen het coronavirus zich voor het eerst op internationaal niveau begon te verspreiden en tegen de grootste financiële markten van de natie begon te slaan.

Op dat ogenblik, verloor de bitcoin meer dan $6.000 van zijn prijs, die van de lage $10.000 waaier in midden van februari al manier in de hoge $3.000 waaier valt. Het duurde slechts twee maanden om het actief volledig te herstellen, waarschijnlijk omdat veel mensen geïntrigeerd waren door de plotselinge lage prijs van de bitcoin en begonnen met de aankoop van het actief op een veel ernstiger niveau.

Analisten zoals Willy Woo zijn het eens met Glass Node en hebben hun gedachten en ideeën op Twitter en andere social media-platforms kenbaar gemaakt. Woo heeft onlangs de volgende tweet aangeboden:

Bereid je voor op een geweldig kwart 2020 voor de mensen van BTC (blah blah, ontkoppeling, blah blah, nieuwe correlaties). Het moeilijkheidslint is een van mijn meer betrouwbare persoonlijke favorieten.

We gaan naar de uiteindelijke aftelling

Het idee is dat bitcoin, na recentelijk te hebben geleden onder een daling van $2.000 (een daling van ongeveer $12.400 tot ongeveer $10.400 net weken geleden), de munt minder duur en meer betaalbaar is voor zowel nieuwe kopers als investeerders op lange termijn die proberen om verdere bitcoin-eenheden aan hun portefeuilles toe te voegen.

Een aparte grafiek uitgegeven door Bitwise legt uit dat de munteenheid tegen het einde van 2021 mogelijk tot $150.000 zou kunnen oplopen. De grafiek gebruikt de derde halvering die zich afgelopen mei voordeed als ondersteuning, en beweert dat de valuta doorgaans een jaar of meer na de halvering nodig heeft om zich echt in uberisch gebied te bewegen.